Read the passage carefully and choose the correct answer.  English cuisine encompasses the cooking styles, traditions and recipes associated with England. It has distinctive characteristics of its own, but also shares much with wider British cuisine, partly through the importation of ingredients and ideas from North America, China, and India during the time of the British Empire and as a result of post-war immigration. Traditional meals have ancient origins, such as bread and cheese, roasted and stewed meats, meat and game pies, boiled vegetables and broths, and freshwater and saltwater fish. The 14th-century English cookbook, The Forme of Cury, contains recipes for these, and dates from the royal court of Richard II. English cooking has been influenced by foreign ingredients and cooking styles since the Middle Ages. Curry was introduced from the Indian subcontinent and adapted to English tastes from the eighteenth century with Hannah Glasse's  recipe for chicken “currey". French cuisine influenced English recipes throughout the Victorian era. After the rationing of the Second World War, Elizabeth David's 1950 A Book of Mediterranean Food had wide influence, bringing Italian cuisine to English homes. Her success encouraged other cookery writers to describe other styles, including Chinese and Thai cuisine. England continues to absorb culinary ideas from all over the world. 

Read the passage carefully and choose the correct answer.

 English cuisine encompasses the cooking styles, traditions and recipes associated with England. It has distinctive characteristics of its own, but also shares much with wider British cuisine, partly through the importation of ingredients and ideas from North America, China, and India during the time of the British Empire and as a result of post-war immigration.

Traditional meals have ancient origins, such as bread and cheese, roasted and stewed meats, meat and game pies, boiled vegetables and broths, and freshwater and saltwater fish. The 14th-century English cookbook, The Forme of Cury, contains recipes for these, and dates from the royal court of Richard II.

English cooking has been influenced by foreign ingredients and cooking styles since the Middle Ages. Curry was introduced from the Indian subcontinent and adapted to English tastes from the eighteenth century with Hannah Glasse's  recipe for chicken “currey". French cuisine influenced English recipes throughout the Victorian era. After the rationing of the Second World War, Elizabeth David's 1950 A Book of Mediterranean Food had wide influence, bringing Italian cuisine to English homes. Her success encouraged other cookery writers to describe other styles, including Chinese and Thai cuisine. England continues to absorb culinary ideas from all over the world. 


Câu 74470 Vận dụng

What is the main topic of the passage?


Đáp án đúng: b

Phương pháp giải

Muốn tìm chủ đề chính (main topic) thì cần:

- Đọc lướt qua đoạn văn

- Tóm ý của từng đoạn

- Mỗi đoạn sẽ nói về 1 khía cạnh của 1 vấn đề.

- Tần suất xuất hiện của từ hoặc cụm từ nào nhiều nhất.

Xem lời giải


Câu 74469 Thông hiểu

Why British and English cuisines have many things in common?


Đáp án đúng: d

Phương pháp giải

Thông tin: It has distinctive characteristics of its own, but also shares much with wider British cuisine, partly through the importation of ingredients and ideas from North America, China, and India during the time of the British Empire and as a result of post-war immigration.

Xem lời giải


Câu 74468 Thông hiểu

What kinds of food are included in an English traditional meal?


Đáp án đúng: c

Phương pháp giải

Thông tin: Traditional meals have ancient origins, such as bread and cheese, roasted and stewed meats, meat and game pies, boiled vegetables and broths, and freshwater and saltwater fish.

Xem lời giải


Câu 74467 Vận dụng

Which statement is not true according to the passage?


Đáp án đúng: c

Phương pháp giải

Thông tin: English cooking has been influenced by foreign ingredients and cooking styles since the Middle Ages.

Xem lời giải


Câu 74466 Vận dụng

What is the main purpose of the last paragraph?


Đáp án đúng: d

Phương pháp giải

Câu hỏi: Mục đích chính của đoạn cuối là gì?

- Đọc thật kĩ đoạn cuối.

- Người viết phân tích những gì trong đoạn này.

Xem lời giải

...

>> Học trực tuyến lớp 9 và luyện vào lớp 10 tại Tuyensinh247.com. , Cam kết giúp học sinh lớp 9 học tốt, hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả.