Read the passage carefully and choose the correct answer. POPCORN Indians in North and South America ate popcorn thousands of years ago. Scientists found some ears of popcorn in New Mexico, a state in the United States. They were 5,600 years old. Farmers probably learned to raise popcorn first before they planted other kinds of corn. Farmers now raise popcorn in the United States, Australia, Argentina, South Africa, and southern Europe. Corn was an important food for the Indians. It was also important for their religion. When Columbus and other Europeans visited the New World, they saw this. When the Indians and Europeans had their first Thanksgiving, they ate popcorn. Today Thanksgiving is an important holiday in the United States but people don’t usually eat popcorn for this holiday now. Many Europeans and Indians fought wars with each other. When a war finished, the Indians brought popcorn as a sign of peace. In the 1920s, people started selling popcorn at movies. Now most movie theaters in the United States sell popcorn. Popcorn and movies go together very well. During the Second World War, American soldiers in the army taught Europeans to eat popcorn. Is popcorn good for you? Yes, it is. However, some people put a lot of salt and butter or vegetable oil on it. It tastes good that way, but it is not very good for you.

Read the passage carefully and choose the correct answer.

POPCORN

Indians in North and South America ate popcorn thousands of years ago. Scientists found some ears of popcorn in New Mexico, a state in the United States. They were 5,600 years old. Farmers probably learned to raise popcorn first before they planted other kinds of corn. Farmers now raise popcorn in the United States, Australia, Argentina, South Africa, and southern Europe.

Corn was an important food for the Indians. It was also important for their religion. When Columbus and other Europeans visited the New World, they saw this. When the Indians and Europeans had their first Thanksgiving, they ate popcorn. Today Thanksgiving is an important holiday in the United States but people don’t usually eat popcorn for this holiday now.

Many Europeans and Indians fought wars with each other. When a war finished, the Indians brought popcorn as a sign of peace.

In the 1920s, people started selling popcorn at movies. Now most movie theaters in the United States sell popcorn. Popcorn and movies go together very well. During the Second World War, American soldiers in the army taught Europeans to eat popcorn.

Is popcorn good for you? Yes, it is. However, some people put a lot of salt and butter or vegetable oil on it. It tastes good that way, but it is not very good for you.


Câu 74476 Thông hiểu

How was corn important to Indians?


Đáp án đúng: a

Phương pháp giải

Thông tin: Corn was an important food for the Indians. It was also important for their religion.

Xem lời giải


Câu 74475 Thông hiểu

Why did Indians give popcorn to Europeans at the end of a war?


Đáp án đúng: c

Phương pháp giải

Thông tin: “When a war finished, the Indians brought popcorn as a sign of peace.”

Xem lời giải


Câu 74474 Nhận biết

When did movie theaters start selling popcorn?


Đáp án đúng: b

Phương pháp giải

Thông tin: “In the 1920s, people started selling popcorn at movies.”

Xem lời giải


Câu 74473 Nhận biết

Where do farmers grow popcorn?


Đáp án đúng: c

Phương pháp giải

Thông tin: “Farmers now raise popcorn in the United States, Australia, Argentina, South Africa, and southern Europe.”

Xem lời giải


Câu 74472 Thông hiểu

Why is popcorn not very good for you?


Đáp án đúng: a

Phương pháp giải

Thông tin: “However, some people put a lot of salt and butter or vegetable oil on it. It tastes good that way, but it is not very good for you.”

Xem lời giải

>> Học trực tuyến lớp 9 và luyện vào lớp 10 tại Tuyensinh247.com. , Cam kết giúp học sinh lớp 9 học tốt, hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả.