Read the passage carefully and choose the correct answer A, B, C or D  Diwali is a main Hindu festival. It is known as the “Festival of Lights”. It makes the victory of good over evil. In other words, lights are symbols of victory of brightness over darkness. People in India turn on lamps in every house and watch firecrackers in the night sky. These lights are a way showing honor to the gods of India for giving the people health, knowledge, riches and peace.  On the day of Diwali, children get up at 3:00 a.m and take a bath. They dress up in festival clothes, light up the candles and share sweets. There is competition among the children to light the first firecracker and to make the loudest noise. Soon, the whole sky is bright. Children seem to have the most fun during this festival.


Read the passage carefully and choose the correct answer A, B, C or D

 Diwali is a main Hindu festival. It is known as the “Festival of Lights”. It makes the victory of good over evil. In other words, lights are symbols of victory of brightness over darkness. People in India turn on lamps in every house and watch firecrackers in the night sky. These lights are a way showing honor to the gods of India for giving the people health, knowledge, riches and peace.

 On the day of Diwali, children get up at 3:00 a.m and take a bath. They dress up in festival clothes, light up the candles and share sweets. There is competition among the children to light the first firecracker and to make the loudest noise. Soon, the whole sky is bright. Children seem to have the most fun during this festival.

Câu 95502 Thông hiểu

What does the passage mainly discuss?


Đáp án đúng: c

Phương pháp giải

Kiến thức: Đọc hiểu

Xem lời giải


Read the passage carefully and choose the correct answer A, B, C or D

 Diwali is a main Hindu festival. It is known as the “Festival of Lights”. It makes the victory of good over evil. In other words, lights are symbols of victory of brightness over darkness. People in India turn on lamps in every house and watch firecrackers in the night sky. These lights are a way showing honor to the gods of India for giving the people health, knowledge, riches and peace.

 On the day of Diwali, children get up at 3:00 a.m and take a bath. They dress up in festival clothes, light up the candles and share sweets. There is competition among the children to light the first firecracker and to make the loudest noise. Soon, the whole sky is bright. Children seem to have the most fun during this festival.

Câu 95501 Thông hiểu

The world honor in the first paragraph 1 is closet in meaning to____.


Đáp án đúng: b

Phương pháp giải

Kiến thức: Từ vựng

honor (v) biết ơn

Xem lời giải


Read the passage carefully and choose the correct answer A, B, C or D

 Diwali is a main Hindu festival. It is known as the “Festival of Lights”. It makes the victory of good over evil. In other words, lights are symbols of victory of brightness over darkness. People in India turn on lamps in every house and watch firecrackers in the night sky. These lights are a way showing honor to the gods of India for giving the people health, knowledge, riches and peace.

 On the day of Diwali, children get up at 3:00 a.m and take a bath. They dress up in festival clothes, light up the candles and share sweets. There is competition among the children to light the first firecracker and to make the loudest noise. Soon, the whole sky is bright. Children seem to have the most fun during this festival.

Câu 95500 Nhận biết

All of the following are true of the festival EXCEPT_______.


Đáp án đúng: d

Phương pháp giải

Kiến thức: Đọc hiểu

Xem lời giải


Read the passage carefully and choose the correct answer A, B, C or D

 Diwali is a main Hindu festival. It is known as the “Festival of Lights”. It makes the victory of good over evil. In other words, lights are symbols of victory of brightness over darkness. People in India turn on lamps in every house and watch firecrackers in the night sky. These lights are a way showing honor to the gods of India for giving the people health, knowledge, riches and peace.

 On the day of Diwali, children get up at 3:00 a.m and take a bath. They dress up in festival clothes, light up the candles and share sweets. There is competition among the children to light the first firecracker and to make the loudest noise. Soon, the whole sky is bright. Children seem to have the most fun during this festival.

Câu 95499 Vận dụng

The author’s main purpose in paragraph 1 is _______.


Đáp án đúng: c

Phương pháp giải

Kiến thức: Đọc hiểu

Xem lời giải


Read the passage carefully and choose the correct answer A, B, C or D

 Diwali is a main Hindu festival. It is known as the “Festival of Lights”. It makes the victory of good over evil. In other words, lights are symbols of victory of brightness over darkness. People in India turn on lamps in every house and watch firecrackers in the night sky. These lights are a way showing honor to the gods of India for giving the people health, knowledge, riches and peace.

 On the day of Diwali, children get up at 3:00 a.m and take a bath. They dress up in festival clothes, light up the candles and share sweets. There is competition among the children to light the first firecracker and to make the loudest noise. Soon, the whole sky is bright. Children seem to have the most fun during this festival.

Câu 95498 Nhận biết

Why does the author mention children in paragraph 2?


Đáp án đúng: b

Phương pháp giải

Kiến thức: Đọc hiểu

Xem lời giải

...